Infoa meistä

Heippa!

 

Sivustomme on pääosin englanniksi, koska olen liian laiska ylläpitämään sivuista kahta kieliversiota, ja minusta on tärkeää jakaa risteytyspinsereistä ajankohtaista tietoa myös kansainvälisesti. 

 

Olemme pieni kotikennel maaseudulla Pornaisissa, jossa omat koiramme asuvat meillä perheenjäseninä, ja sijoituskoirat tutuilla tai matkan varrella tutuksi tulleilla henkilöillä / perheillä lemmikkinä. 

 

Kasvatan melko pienimuotoisesti, noin yhden pentueen vuodessa tai harvemmin.

Olen aloittanut kasvattamisen vuonna 2009 tuolloin kuusivuotiaalla Tessalla (Yarracitta Jeppanapoppanen), ja koen tärkeäksi painottaa snautseri-roturisteytyslinjoja omassa kasvatustyössäni kennel Yarracittan vanavedessä. Yarracitta-kennelin Pirjolta sainkin niin opit, neuvot kuin myös tärkeimmät siitoskoirat. 

 

Kennelnimen anoin vuonna 2005 (kennelnimeni tulee suoraan ensimmäisen pinserini, Yarracitta Jakemegamagee, nimestä) ja 2009 syntyi ensimmäinen pentue. Omia pentueita on syntynyt tähän mennessä 9, ja sen lisäksi olen hoitanut Pirjolle kaksi Yarracitta-pentuetta. 

 

Kasvatustyössäni pyrin vaalimaan risteytyslinjoja. Siitoskoirani tutkin niin terveyden kuin luonteiden osalta, ja käytän myös MyDogDNA- ja Embark-testipaneeleita lähinnä koirinen perimän laajuuden kartoittamiseksi, ohessa tulee kätevästi rodulle oleelliset terveystiedot, vWD ja diluutio.

Labradorinnoutajien osalta lähinnä EIC, HNPK, prcd-PRA ja STGD. Meillä ei synny näiden sairauksien osalta sairaita pentuja. 

Meille on suunnitteilla pinseripentue keväälle 2023.  Sähköpostitse tai puhelimitse lisää infoa, karo(ät)megamagee.com & 044 357 5775. Lisää infoa pentusivulta.Vuodet 2006 - 2017 olin melko yhtäjaksoisesti Pinserit ry:n jalostustoimikunnan jäsenenä, sihteerinä ja jalostusneuvojana. Nyt keskityn omaan kasvatustyöhöni ja noutajien kanssa harrastamiseen. 
 

Olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa, Suomen Koirankasvattajat ry:ssä,  Pinserit ry:ssä, Labradorinnoutajakerho ry:ssä, Uudenmaan Noutajat ry:ssä sekä Suomen Noutajakoirajärjestössä. Lisäksi harrastuksena taitan Ridgeback ry:n jäsenlehteä. 

Nykyään meillä kotona asuu  11-vuotias pinseri Eetsi ja labradorinnoutajat Lilli & kasvattajaltaan sijoituksessa oleva Papu. Sijoituskoiria on omistuksessani muutama. 


Pennut syntyvät ja kasvavat meillä tietysti kotona sisätiloissa. Ensimmäiset viikot emä ja pennut ovat omassa huoneessaan rauhassa, ja kun emä sen sallii, avautuvat ovet koko taloon ja muut koiramme saavat osallistua pentujen leikittämiseen ja kasvattamiseen. Pentuja sosiaalistetaan asianmukaisesti ja niille tarjotaan Puppy Culture-ohjelman sisältämiä "uusia elämyksiä", joskaan en noudata ko. ohjelmaa orjallisesti.  Labradorit ovat osoittautuneet aivan yllättävän hyviksi hoito- ja leikkitädeiksi pienille pinserinpennuille!