Pennunostajalle

Heippa!

 

Sivustomme on pääosin englanniksi, koska olen liian laiska ylläpitämään sivuista kahta kieliversiota, ja minusta on tärkeää jakaa risteytyksistä ajankohtaista tietoa myös kansainvälisesti. 

 

Olemme pieni kotikennel maaseudulla Pornaisissa, jossa omat koiramme asuvat meillä perheenjäseninä, ja sijoituskoirat tutuilla tai matkan varrella tutuksi tulleilla henkilöillä / perheillä lemmikkinä. 

 

Kasvatan melko pienimuotoisesti, yleensä noin yhden pentueen vuodessa tai harvemmin.

Olen aloittanut kasvattamisen vuonna 2009 tuolloin kuusivuotiaalla Tessalla (Yarracitta Jeppanapoppanen), ja koen tärkeäksi painottaa snautseri-roturisteytyslinjoja omassa kasvatustyössäni kennel Yarracittan vanavedessä. Pirjolta olenkin saanut niin opit, neuvot kuin myös tärkeimmät siitoskoirat. 

 

Kennelnimen anoin vuonna 2005, ja 2009 syntyi ensimmäinen pentue. Omia pentueita on syntynyt 8, ja sen lisäksi olen hoitanut Pirjolle kaksi Yarracitta-pentuetta. 

 

Kasvatustyössäni pyrin vaalimaan erilaisia sukuja sekä risteytyslinjoja. Siitoskoirani tutkin niin terveyden kuin luonteiden osalta, ja käytän myös MyDogDNA-terveys- ja monimuotoisuuskartoitusta yhtenä työkaluna. Vuodet 2006 - 2017 olin melko yhtäjaksoisesti Pinserit ry:n jalostustoimikunnan jäsenenä, sihteerinä ja jalostusneuvojana. Nyt keskityn enemmän omaan kasvatustyöhöni, noutajien kanssa harrastamiseen ja risteytyslinjan koordinointiin. 
 

Olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa, Pinserit ry:ssä, Labradorinnoutajakerho ry:ssä, Uudenmaan Noutajat ry:ssä sekä Uudenmaan Noutajakoirajärjestössä. Lisäksi taitan Suomen Ridgeback ry:n jäsenlehteä.

Nykyään meillä kotona asuu kolme omaa kasvattiani, Panda, Eetsi ja Simi, ja niiden lisäksi labradorinnoutajat Lilli & Papu. Sijoituskoiria on omistuksessani muutama.
Pennut syntyvät ja kasvavat meillä tietysti kotona sisätiloissa. Ensimmäiset viikot emä ja pennut ovat omassa huoneessaan rauhassa, ja kun emä sen sallii, avautuvat ovet koko taloon ja muut koiramme saavat osallistua pentujen leikittämiseen ja kasvattamiseen. Labradorit ovat osoittautuneet aivan yllättävän hyviksi hoito- ja leikkitädeiksi pienille pinserinpennuille!

Kesän 2021 pentue on syntynyt ja kaikki pennut varattu. Seuraavat suunnitelmat mahdollisesti loppuvuodelle. Sähköpostitse lisää infoa, karo@megamagee.com